Τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη σε φιλμ στον ΔΑΝΑΟ

Μια vintage προβολή στις 2, 3, 9 & 10 Ιανουαρίου.

«ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ» σε φιλμ στον ΔΑΝΑΟ
Μια vintage προβολή!

Μια αυθεντική προβολή της ταινίας «Φτηνά Τσιγάρα» σε φιλμ 35mm -στον απόηχο των sold-out παραστάσεων του ομώνυμου μιούζικαλ στην ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, που ολοκληρώνονται στις 5/1- θα λάβει χώρα στον ιστορικό κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ!

2, 3, 9 & 10 Ιανουαρίου, στις 21:45
Εισιτήρια:
danaoscinema.store

Μια vintage προβολή!
Μια εμπειρία κινηματογραφική από τον προηγούμενο αιώνα, αφού το κινηματογραφικό φιλμ έφυγε από τη ζωή μας με διακριτικότητα και ευγένεια. Σχεδόν δεν το προσέξαμε. Έκλεισε απαλά την πόρτα πίσω, δίνοντας όλο τον χώρο στον ψηφιακό κόσμο. Νέες γενιές δεν έχουν δει στη μεγάλη οθόνη προβολή σε φιλμ και οι μηχανές προβολής σιώπησαν οριστικά.

Και γιατί μια προβολή των «Φτηνών Τσιγάρων» σε φιλμ; Γιατί είναι μια σπάνια σινεφίλ αυθεντική εμπειρία. Αλλά, κυρίως, γιατί «Φτηνά Τσιγάρα» σημαίνει φιλμ. Η ταινία γυρίστηκε με τη φιλοσοφία και τη ζεστασιά του φιλμ για την κινηματογραφική αίθουσα. Η αυθεντική εικόνα στην μεγάλη οθόνη, μαζί με την μαγεία της φθοράς της κόπιας, τις χαρακιές και το άγγιγμα του χρόνου, είναι κομμάτι της αξίας της προβολής. Μέρος της γοητείας ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια.

Τα «Φτηνά Τσιγάρα» είναι μια ελληνική ρομαντική κωμική ταινία του 2000 σε σενάριο και σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη. Πρωταγωνιστούν ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Πλοκή:
Ο Νίκος, είναι ένας τριαντάχρονος άνεργος που ζει μόνος, δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τον περιβάλλουν διάφοροι τύποι ανθρώπων: ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπου συχνάζει, ο Τέλης - μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς που θεωρητικολογεί υπέρ του αχαλίνωτου σεξ - ο φίλος του, ένας κυνικός που παροτρύνει τον Τέλη στο κυνήγι της γυναίκας. Ο Μανώλης είναι τυχοδιώκτης, πρόθυμος να εμπλακεί στις πιο απρόσμενες καταστάσεις. Τελικά, ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το χώρο της μόδας. Περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου, καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει.

Περισσότερα En Lefko News | Agenda

Μιρέλλα Κάππα Μεσημέρι - 3:00μμ
Now Playing
Blazing Alex Sid & Quasamodo
Recently Played
6 Days Dj Shadow
Into My Soul Gabin Ft. Dee Dee Bridgewater
The Thrill Is Gone Raye
Represent Orishas
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

RED 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!