4 εντυπωσιακές τοιχογραφίες με θέμα το περιβάλλον σε σχολεία της πόλης

Μια πολύχρωμη σοφή κουκουβάγια, ένα υδάτινο τοπίο σε μπλε και πράσινο, ένα δεντρόσπιτο βγαλμένο από τα παραμύθια κι ένα πανέμορφο πτηνό μέσα σε ζωηρά χρώματα συνθέτουν τις τέσσερις νέες τοιχογραφίες που κοσμούν εδώ και λίγο καιρό ισάριθμα σχολεία της Αθήνας. Και οι τέσσερις εντυπωσιακές δημιουργίες έχουν ως κοινό τους θέμα το περιβάλλον.

Οι τελευταίες τέσσερις τοιχογραφίες σε σχολεία της Αθήνας, που εντάχθηκαν στο δεύτερο μέρος του προγράμματος δημοσίων τοιχογραφιών "From the roots to the sky", ομόρφυναν με την ολοκλήρωσή τους τα προαύλια των σχολικών κτιρίων κι έδωσαν πνοή και χρώμα στους χώρους όπου οι μαθητές παίζουν, συζητούν και συναναστρέφονται.

– Στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Σαρανταπόρου 20, στον Αγ. Ελευθέριο, μια δυναμική και εύθυμη κουκουβάγια, δημιούργημα της Αργεντινής τοιχογράφου και εικονογράφου Fio Silva, καλωσορίζει τους μαθητές του σχολείου.

– Στον βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Θερμοπυλών, στον Κεραμεικό, η Sisa Soldati από το Buenos Aires, καθηγήτρια εικαστικών για ενήλικες και παιδιά, χάρισε στους μαθητές μια παιχνιδιάρικη εξπρεσιονιστική τοιχογραφία, που απεικονίζει έναν αγρό πλάι σε ένα υδάτινο τοπίο, τη "Φυσική Μνήμη".

– Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ένα ποταμάκι τρέχει στους Αμπελόκηπους, ενώ το μεγάλο δέντρο, ακριβώς από πάνω, φιλοξενεί ένα σπίτι που συναρπάζει τους μαθητές. 

– Στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στη γειτονιά του Γκύζη, ο Έλληνας εικονογράφος και muralist, Bilos, δημιούργησε μια μεγάλη παραστατική εικόνα φανταστικών μορφών δανεισμένων από τον φυσικό κόσμο, την οποία υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και τα παιδιά του συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου.

Στείλε μας την καλή σου είδηση στο info@enlefko.fm 
Περισσότερες καλές ειδήσεις εδώ 

Εύα Θεοτοκάτου 8:00μμ - 11:00μμ
Now Playing
Phoebe Kerala Dust
Recently Played
Can't Stop (Feat. Coloray) Eagles & Butterflies
La Perla Sofia Kourtesis
Where Angels Fear To Tread (Original Mix) Disclosure
Honey Moby Ft. Kelis
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

RED 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!