Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Μια συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσιάζει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής-Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας και στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος XRCosmos. Με μοναδική ιστορική ακρίβεια, τεκμηρίωση και εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον ιερό χώρο και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του. Η «Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία» δημιουργήθηκε από μια διεπιστημονική ομάδα συνεργατών του ΙΜΕ, τόσο ως εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό εργαλείο όσο και ως όργανο ιστορικής έρευνας, προσομοίωσης και ανακατασκευής.

Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν κοινωνοί των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε 48 διαφορετικά σημεία της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακαλύπτοντας με τον πιο συναρπαστικό τρόπο πολύτιμες πληροφορίες για 75 και πλέον διαφορετικά αξιοθέατα.

Οι χρήστες θα μπορούν να επισκεφθούν τον ναό του Δία (υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο), το Ηραίο (το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα), το Γυμνάσιο (το οποίο χρησίμευε για την προπόνηση των δρομέων, των ακοντιστών και των δισκοβόλων), την Παλαίστρα (όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι), το Βουλευτήριο (όπου αθλητές και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων), το Στάδιο (όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα), καθώς και το εργαστήρι του Φειδία, στο οποίο μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τη δημιουργία του αγάλματος του Δία, το οποίο βλέπουν στη συνέχεια ολοκληρωμένο στον Ναό.

Στείλε μας την καλή σου είδηση στο info@enlefko.fm

Περισσότερες καλές ειδήσεις εδώ 

Μιρέλλα Κάππα Μεσημέρι - 3:00μμ
Now Playing
Southern Sun Paul Oakenfold
Recently Played
Another Life Naomi Sharon
Personal Jesus (Rayko Edit) Johnny Cash
I've Been In Love (Feat. Channel Tres) Jungle
Don't Stop The Dance Bryan Ferry
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

RED 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!