9 μουσικά ντοκιμαντέρ που πρέπει να δεις στο Netflix

Clive Davis, Whitney Houston, Rolling Stones, Nina Simone, Quincy Jones & Dolly Parton

Καλό το κάψιμο με τις σειρές, κυρίως σε περίοδο καραντίνας, αλλά είπαμε να το ρίξουμε σε μαραθώνιο μουσικών ντοκιμαντέρ, για να μάθουμε και μερικά πράγματα. Αν ψάξεις λίγο καλύτερα μέσα στο Netflix, υπάρχουν πολύ σημαντικά μουσικά φιλμ που μπορείς να παρακολουθήσεις, αλλά και πιο ανάλαφρα, ανάλογα πάντα με τα γούστα. Ακολουθούν οι δικές μας 9 προτάσεις, αλλά δεν χρειάζεται να μείνεις εκεί. Καλή προβολή!

Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives
Αν δεν είσαι 100% σίγουρος ποιος είναι ο Clive Davis, πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από τις τεράστιες καριέρες των Janis Joplin, Whitney Houston, Santana, Bruce Springsteen, Barry Manilow, Kelly Clarkson, Jennifer Hudson και Aerosmith, μεταξύ άλλων. Και γι’ αυτόν μιλάει μέσα σε ένα δίωρο... βασικά, όλη η μουσική βιομηχανία.

 

Whitney
Σε σκηνοθεσία Kevin Macdonald (“The Last King of Scotland”), αυτή είναι η ζωή και η καριέρα ίσως της πιο σημαντικής φωνής στην ιστορία της pop και pop-soul μουσικής, αλλά λίγο διαφορετική από ό,τι ξέρεις. Υποψήφιο για Grammy στην κατηγορία Best Music Film, το “Whitney” είναι must-watch, τουλάχιστον.

 

Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America
Οι Rolling Stones στην περιοδεία τους στη Λατινική Αμερική μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη Paul Dugdale (Adele, Coldplay, U2, Ed Sheeran, Taylor Swift, Lenny Kravitz, Sam Smith, Mumford and Sons). 'Nuff said!

 

What Happened, Miss Simone?
Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και με άλλες 6 υποψηφιότητες στα τηλεοπτικά βραβεία Emmy, αυτό το φιλμ για τη ζωή της Nina Simone είναι απλώς αριστούργημα. Ο τίτλος του είναι εμπνευσμένος από λόγια της Maya Angelou.

 

Dolly Parton: Here I Am
Η ζωή και τα τραγούδια της θρυλικής Dolly Parton με δηλώσεις από Jane Fonda και Lily Tomlin (έπαιξαν μαζί στην ταινία “9 to 5”), Kylie Minogue και Linda Perry (4 Non Blondes).

 

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese
Μετά το “No Direction Home” του 2005 (πάλι για τον Bob Dylan) και λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το “The Irishman” (2019), ο Martin Scorsese δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο αγαπάει τον Dylan. Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στην περιοδεία του το 1975, “Rolling Thunder Revue”.

 

Homecoming
H Beyoncé γράφει και σκηνοθετεί τις δύο ιστορικές της εμφανίσεις στο Coachella του 2018. Υποψήφιο για 6 βραβεία Emmy και κερδίζοντας Grammy στην κατηγορία Best Music Film, το “Homecoming” ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 2019, ενώ η Beyoncé έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα headliner του φεστιβάλ.

 

Barbra: The Music, The Mem'ries, The Magic
Όχι ακριβώς ντοκιμαντέρ, αλλά συναυλία, το “Barbra: The Music, The Mem'ries, The Magic” είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσεις ζωντανά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της: “The Way We Were”, “Woman in Love”, “Evergreen” και “Don't Rain on My Parade”, μεταξύ άλλων.

 

Quincy
Σε σκηνοθεσία Alan Hicks και Rashida Jones (comedian και κόρη του Quincy Jones), το “Quincy” ακολουθεί τη ζωή και την καριέρα του πιο σημαντικού ίσως μουσικού παραγωγού ever. Με πάνω από 2.900 ηχογραφημένα τραγούδια, μουσική για 51 ταινίες και σειρές, 79 υποψηφιότητες Grammy (27 νίκες) και όντας ένας από τους ελάχιστους E.G.O.T. (Emmy, Grammy, Oscar, Tony) winners, ο Quincy αποτελεί τη μεγαλύτερη επιρρή για πολλούς σύγχρονούς του.

 

Περισσότερα En Lefko News | Agenda

Εύα Θεοτοκάτου 8:00μμ - 11:00μμ
Now Playing
In The Air Tonight (Extended Mix) Kevin Mckay
Recently Played
Play With Vannelli (Feat. Csilla) Joe T. Vannelli
Le Depart L' Imperatrice
1+1=11 (Beatless Mix) Peggy Gou
Amaya Gruwski
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

RED 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!