17ο Athens Digital Arts Festival, με την υποστήριξη του En Lefko 87.7

13-17 Οκτωβρίου, στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας
17th Athens Digital Arts Festival
“Tāctus”

Το 17ο Athens Digital Arts Festival, "Tāctus", είναι γεγονός και αποκαλύπτει τις νέες εγκαταστάσεις του Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ).

Η φετινή διοργάνωση επιλέγει προς υλοποίηση το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, την ευρύτερη περιοχή στο Μοναστηράκι και την Πλάκα.

Κλείστε online το δωρεάν εισιτήριο στο 2021.adaf.gr

Η αποκατάσταση των 18 κτηρίων, μία ολόκληρη γειτονιά της Αθήνας έτσι όπως ήταν διαμορφωμένη στο τέλος του 19ου-αρχές του 20ού αιώνα, συναποτελούν το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, το μοναδικό Δημόσιο Μουσείο που πραγματεύεται την νεότερη Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στις υλικές και άυλες εκφάνσεις της. 

Το ADAF ανοίγει στο κοινό του για πρώτη φορά τις πόρτες του μουσείου, και από 13-17 Οκτωβρίου θα σας ξεναγήσει στην ιστορική αυτή γειτονιά, μέσα από την απόλυτη Digital Art εμπειρία.  

Το βασικό κτήριο του μουσείου, ένα ολόκληρο οικοδομικό  τετράγωνό, θα φιλοξενήσει έργα όλων των κατηγοριών από ‘Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες: Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installations, Virtual Reality, Games, Augmented Reality, Performances, Workshops, Talks, ADAF Kids και Festivals of The World.

Μερικά highlights: 
To αγαπημένο μας ADAF Kids, ένα digital art festival αφιερωμένο σε παιδιά και γονείς, επιστρέφει ακόμα πιο ενισχυμένο για να διασκεδάσει και να εκπαιδεύσει τους μικρούς μας φίλους. 

Στο Λουτρό των Αέρηδων, θα φιλοξενηθούν έργα τα οποία ξεχώρισαν για την θεματική τους και αφορούν στην έννοια του Άλλου, όπως αυτά προέκυψαν μέσα από την φετινή θεματική "Tāctus"

Στην όψη του Τζαμιού Τζισταράκη θα γίνει 3D Mapping Projection Show και στη συμβολή των οδών  Άρεως και Κλάδου θα πραγματοποιούνται Open Air Screenings

Στην αυλή του Μουσείου θα πραγματοποιούνται performances και το κτήριο επί της οδού Πανός 19 και τον υπαίθριο χώρο του (το πρώην στέκι της Σχολής Καλλών Τεχνών) θα ξαναζωντανέψει με special events. 

Το ερευνητικό έργο AI TRACE (Synaesthetic Engagement of Artificial Intelligence with Digital Arts and its Audience) συνεργάζεται με το ADAF και θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να εξερευνήσουμε τη σχέση του κοινού με τις Ψηφιακές Τέχνες.
 

 

More from En Lefko News | Agenda

Μανώλης Οικονόμου 1:00πμ - 3:00πμ
Now Playing
Grand Grande Pete Blaker
Recently Played
Six Days War (Valentin Huedo Remix) Colonel Bagshot
Nopalitos Kid Francescoli
Unknow Artist Baby Baby Please
Marea (We’ve Lost Dancing) Fred Again.. & The Blessed Madonna
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

RED 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

App Store Google Play
App Store Google Play