Daft Punk Week στον En Lefko 87.7!

Όλη η εβδομάδα αφιερωμένη στο ηλεκτρονικό ντουέτο από τη Γαλλία.

"Da Funk", "Around The World", "Harder, Better, Faster, Stronger", "Veridis Quo", "Instant Crush" και "Giorgio by Moroder" είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια των Daft Punk που άφησαν εποχή. Με αφορμή τη διάλυσή τους τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας που διανύουμε, ακούς Daft Punk στο ξεκίνημα κάθε ώρας, στον αέρα του En Lefko 87.7. Επιπλέον, αυτή την Παρασκευή, η Εύα Μπουντούρη (14:00-16:00) κάνει δίωρο αφιέρωμα στο ντουέτο που σημάδεψε μουσικά τις τελευταίες 3 δεκαετίες!

Ο ήχος των Daft Punk έχει επηρεάσει πολλούς άλλους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, όπως είναι οι Arcade Fire, οι Parcels, οι Disclosure και ο Weeknd. Εδώ, στον En Lefko 87.7, περιμέναμε καιρό το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα τους, την επόμενη συνεργασία, το επόμενο album που θα κυκλοφορήσει με την υποστήριξή μας (το "Random Access Memories" είχε κυκλοφορήσει με την υποστήριξη του En Lefko 87.7) ή κάτι άλλο, τελείως αναπάντεχο. Επιβεβαιώνοντας το μυστήριο πίσω από κάθε τους κίνηση όλα αυτά τα χρόνια, αυτό το αναπάντεχο ήρθε με τη μορφή της διάλυσής τους. Όπως και να 'χει, γιορτάζουμε τη μουσική τους!

"THANK YOU FOR THE MUSIC, ROBOTS!"

Λίγα λόγια για τους Daft Punk:

Guy-Manuel de Homem-Christo and Thomas Bangalter - τα δύο ονόματα που γνωρίζεις περισσότερο ως Daft Punk! Το ηλεκτρονικό ντουέτο από τη Γαλλία κατάφερε, μέσα σε σχεδόν 3 δεκαετίες, να θεωρείται δικαίως σήμερα ένα από τα πιο επιδραστικά electronic acts στην ιστορία της μουσικής. Όχι μόνο ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο της λεγόμενης French house σκηνής των early και mid 90's, αλλά κατάφεραν να εξελίξουν τον ήχο τους μέσα στα χρόνια, ενσωματώνοντας στις παραγωγές τους funk, disco ή ακόμα και rock στοιχεία. Και μην ξεχνάμε φυσικά τα visuals: video-clips που άφησαν εποχή, συνεργασίες με σκηνοθέτες που αργότερα κέρδισαν βραβεία Όσκαρ και - last but not least - τα robot outfits που συνόδευαν κάθε σχεδόν δημόσια και μη εμφάνισή τους.

Η ανακοίνωση της διάλυσής τους έγινε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου με το παρακάτω YouTube βίντεο, "Epilogue":


Fun facts & trivia:

🎶 Δεν ξεκίνησαν ως ντουέτο και ως Daft Punk, αλλά ως τρίο ονόματι Darlin'. Ο τρίτος δεν ήταν άλλος από τον Laurent Brancowitz των Phoenix.

🎶 Ίσως ο λόγος που γνωρίζουμε και ακούμε σήμερα τους Daft Punk είναι οι Chemical Brothers. Όταν κυκλοφόρησε το "Da Funk" στα μέσα της δεκαετίας του '90, δεν κατάφερε να κάνει ιδιαίτερο buzz. Όταν όμως οι Chemical Brothers ξεκίνησαν να το παίζουν στα DJ sets τους, όλα άλλαξαν.

🎶 Το album "Random Access Memories" κέρδισε το Grammy στην κατηγορία Album Of The Year (μεταξύ άλλων) το 2014. Είναι το πρώτο γαλλικό act και ταυτόχρονα το πρώτο electronic act που έχει κερδίσει το πιο σημαντικό ίσως βραβείο της μουσικής βιομηχανίας.

🎶 Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τους βίντεο, αυτό για το "Around The World", είναι σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο με Όσκαρ Michel Gondry ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind", "Dave Chappelle's Block Party"). Άλλος ένας βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, ο Spike Jonze ("Being John Malkovich", "Her", "Adaptation"), σκηνοθέτησε το βίντεο για το "Da Funk", το κομμάτι με το οποίο τους γνωρίσαμε.

🎶 Πολλοί νομίζουν ότι το "Music Sounds Better with You" των Stardust (1998, No. 1 στην Ελλάδα και No. 2 στη Βρετανία) είναι κομμάτι των Daft Punk. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι πίσω από το συγκεκριμένο project βρίσκεται ο Thomas Bangalter.

🎶 Πολλοί καλλιτέχνες της hip-hop κυρίως σκηνής έχουν sample-άρει τους Daft Punk. Ανάμεσά τους, η Missy Elliott ("Veridis Quo" για το "Dream Big" της Jazmine Sullivan), ο Busta Rhymes ("Technologic" για το "Touch It") και φυσικά ο Kanye West ("Harder, Better, Faster, Stronger" για το No. 1 single "Stronger").

🎶 Το μοναδικό soundtrack που έχουν γράψει είναι το "Tron: Legacy" για την ομώνυμη ταινία της Disney του 2010.

🎶 Το πιο πετυχημένο τους album, το "Random Access Memories", είναι ένα tribute των ίδιων στη μουσική των 70's και 80's με την οποία μεγάλωσαν. Ανάμεσα στις συνεργασίες που έκαναν για το συγκεκριμένο album είναι και αυτές με τους Giorgio Moroder (ή αλλιώς "Ο Πατέρας Της Ντίσκο") και Nile Rodgers (Chic).

🎶 Το απόγευμα της Δευτέρας που έγινε η ανακοίνωση της διάλυσής τους, ποστάρονταν 27 tweets κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε!

🎶 Ένας από τους μεγαλύτερους fans των Daft Punk είναι φυσικά ο Pharrell Williams, τον οποίο ακούμε στο πιο πετυχημένο εμπορικά κομμάτι τις καριέρας τους, το "Get Lucky".

🎶 Το μοναδικό No. 1 single τους στην Αμερική ήταν το "Starboy" με τον Weeknd, το 2016.

🎶 Μέσα στα 28 χρόνια πορείας, κυκλοφόρησαν μόλις 4 studio albums και ένα soundtrack. Ήταν αρκετά για να θεωρούνται όμως ένα από τα πιο σημαντικά ηλεκτρονικά acts στην ιστορία της μουσικής.

🎶 Σπανίως τους έχεις πετύχει χωρίς να είναι ντυμένοι ρομπότ, αλλά αυτή είναι μία από τις λίγες στιγμές που είδαμε τα πρόσωπά τους...

Περισσότερα En Lefko News | Agenda

Λατέρνατιβ 7:00πμ - 10:00πμ
Now Playing
Jealous Guy The Weeknd
Recently Played
Never Too Late Karuan
Sunny (Mercury Edit Ii) Marvin Gaye
I've Been In Love (Feat. Channel Tres) Jungle
Hasta La Vista (Spanish Version) Mc Solaar
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

RED 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!