St. Patrick’s Day με τη Guinness & τον En Lefko 87.7

Τετάρτη 17 Μαρτίου - γιορτάζουμε μαζί τον Άγιο Πατρίκιο.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι νικητές έχουν ενημερωθεί.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!

Συντονίσου στον αέρα του En Lefko 87.7, μάθε τα πάντα για το St. Patrick’s Day και άκουσε all-time classics από Ιρλανδούς καλλιτέχνες.

Επιπλέον, συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και κέρδισε δώρα από την αγαπημένη σου μπίρα Guinness*!

*Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου και κληρώνεται ένας νικητής ή μία νικήτρια κάθε μέρα. Κάθε νικητής/νικήτρια κερδίζει ένα κιβώτιο Guinness και 3 καπέλα.

Λίγα λόγια για τη μπίρα Guinness:

Η GUINNESS® είναι η No. 1 μαύρη Stout σε όλο τον κόσμο! Παράγεται στο ζυθοποιείο St. James’s Gate στο Δουβλίνο από το 1759. Τα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από κάθε άλλη μπίρα είναι ο κρεμώδης αφρός, το μαύρο ρουμπινί χρώμα, η βελούδινη και απόλυτα ισορροπημένη γεύση, αλλά και το άρωμα από το καβουρδισμένο κριθάρι.

Το νερό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζυθοποίησης της Guinness είναι μοναδικό και προέρχεται από τα βουνά της περιοχής Wicklow στην Ιρλανία. Το καβουρδισμένο κριθάρι δίνει νότες καφέ, σοκολάτας και καπνιστών ξηρών καρπών, η βύνη και η μαγιά δίνουν νότες δημητριακών, ενώ ο λυκίσκος δίνει μια ισορροπημένη πικράδα. Η μπίρα Guinness ταιριάζει με όστρακα, θαλασσινά, κρέας, burger και – wait for it – σοκολάτα!

St. Patrick’s Day & Irish music trivia:

🍻 Η πρώτη παρέλαση για το St. Patrick’s Day δεν έγινε στην Ιρλανδία, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στη Βοστώνη, στις 18 Μαρτίου του 1737. Αμέσως μετά, ακολούθησε αυτή της Νέας Υόρκης το 1762. Κάθε χρόνο από το 1759, τη χρονιά δηλαδή που γεννήθηκε η Guinness, ανυπομονούμε για το St. Patrick’s Day.

🎶 Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια που μπορείς να ακούσεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών του St. Patrick’s Day είναι το “Linger” των Ιρλανδών Cranberries, ένα κομμάτι που ακούς φυσικά και στον αέρα του En Lefko 87.7!

🍻 Το St. Patrick’s Day γιορτάζεται από πάνω από 70.000.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Τη συγκεκριμένη μέρα, πάνω από 10.000.000 pints μπίρας Guinness καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο.

🎶 Όταν μιλάμε για ιρλανδική μουσική και Ιρλανδούς καλλιτέχνες, το όνομα της Róisín Murphy δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα. Το βράδυ της 17ης Μαρτίου, ακούμε δυνατά “Overpowered”, “Narcissus” και φυσικά “ The Time Is Now” από Moloko, ενώ παράλληλα χορεύουμε και πίνουμε Guinness.

🍻 Η Guinness παράγεται μέχρι και σήμερα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, στο διάσημο St. James Gate που ίδρυσε ο Arthur Guinness. Εξ ου και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

🎶 Μία από τις πιο επιτυχημένες διασκευές στην ιστορία της μουσικής; Η ανατριχιαστική ερμηνεία της Ιρλανδής Sinéad O'Connor στο “Nothing Compares 2 U” του Prince.

🍻 Ανάμεσα στους παραδοσιακούς εορτασμούς, οι άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο, φοράνε πράσινα ρούχα και τυχερά τριφύλλια, ενώ γιορτάζουν παρέα με αγαπημένους, κρατώντας ένα ποτήρι μπίρα Guinness. Χαρακτηριστικά κοστούμια είναι αυτά των ξωτικών και των καλικάντζαρων.

🎶 Αν πρέπει να ταυτίσεις την ιρλανδική παράδοση με ένα και μόνο όνομα, αυτό δεν είναι άλλο από την Enya. Οι κέλτικες και new-age ηχογραφήσεις της είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη χώρα και το St. Patrick’s Day, ενώ κομμάτια όπως τα “Only Time” και “Orinoco Flow” μάς ταξιδεύουν στο πράσινο της αγαπημένης Ιρλανδίας.

🍻 Ουσιαστικά, η μέρα του Αγίου Πατρικίου είναι η απόλυτη γιορτή της φιλίας και της καλοσύνης. Για τον εορτασμό της, ολόκληρα κτίρια φωτίζονται πράσινα, τιμώντας τον Άγιο Πατρίκιο και το απέραντο πράσινο της Ιρλανδικής επαρχίας, ενώ ποτάμια βάφονται πράσινα, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες.

🎶 Η Ιρλανδία δεν έχει σταματήσει να βγάζει σπουδαίους καλλιτέχνες μέσα στα χρόνια. Ο πιο πρόσφατος μουσικός που έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή των charts όλου του κόσμου; Ο Hozier! “Take Me to Church”, “Almost (Sweet Music)”, “Nina Cried Power” και “From Eden” είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα μας στον En Lefko 87.7!

🍻 Ανάμεσα στα σημεία που έχουν φωτιστεί πράσινα στο πέρασμα των χρόνων είναι οι πυραμίδες της Γκίζας, o πύργος της Πίζας και οι καταρράκτες του Νιαγάρα.

🎶 Ιρλανδοί κατά το ήμισυ και οι Snow Patrol, από τους οποίους ακούμε το διαχρονικό “Chasing Cars” του 2006.

🍻 Μέρος του DNA της μπίρας Guinness είναι και πάντα ήταν η παρέα, η κοινωνία, η καλοσύνη και η δύναμη των ανθρώπων, ειδικά όταν είναι μαζί. Εξ ου και είναι η αγαπημένη μπίρα όλων για ένα… επικό St. Patrick’s Day!

🎶 Η μουσική παράδοση της Ιρλανδίας, εκτός από την Enya, είναι συνδεδεμένη με τη folk μουσική. Χαρακτηριστικός εκπρόσωπός της; Ο Damien Rice, ο οποίος φέτος κλείνει 20 χρόνια δισκογραφίας με το συγκλονιστικό “The Blower's Daughter”.

Happy St. Patrick’s Day!

Όροι & προϋποθέσεις

Privacy Policy

Περισσότερα En Lefko News | Agenda

Εύα Θεοτοκάτου 8:00μμ - 11:00μμ
Now Playing
Afeto (Ankhoï Remix) Mayra Andrade, Ankhoi
Recently Played
Riders On The Storm (Feat Courtney)Gray Sie
Mahal Glass Beams
Texas Sun Khruangbin & Leon Bridges
Tejano Blue Cigarettes After Sex
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

RED 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!